Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. ELFOGADOM
Termékek Menü

Xukor (Xilit fából) - 1000 g

Ár:
2.874 Ft (2.263 Ft + ÁFA)
Egységár: 2.874,00 Ft/kg
Készlethiány
Gyártó/Forgalmazó: Lechner és Zentai Kft
Kivételes tulajdonságai miatt nem csak a diétázók és a cukorbetegek étlapján jut főszerephez, hanem a candidások, PCO-sok és a paleósok étkezésében is.
Tökéletes megoldás a finomított cukor helyettesítésére, a vércukorszint alakulásában nem okoz hirtelen kiugrásokat.
A GMO mentes Xukor sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyag, legyen szó hideg-meleg ételekről vagy italokról. Édesítse a 7-es glikémiás indexű cukorpótlóval a kávéját, teáját, valamint használja alternatívaként bármely olyan étel elkészítésére, amelyhez a hagyományos kristálycukrot is adagolná. A Xukor az ínycsiklandóan finom fagylaltoknak, szirupoknak, édes szószoknak és befőtteknek elmaradhatatlan összetevője. Torták, sütemények, édességek készítésén kívül a kevesebb cukrot igénylő fogásokat is ízesítheti ezzel az Európai Unióban gyártott természetes édesítővel.
A Xukor 100% xilitet tartalmaz. Két másik megnevezése, a nyírfacukor és a xylitol is ugyanezt az alapanyagot jelöli. A finnországi gyártás során kizárólag fa alapanyagot használnak. Előállítása döntő részt nyírfából és egy kevés bükkfából történik. A gyártási hely garancia arra, hogy ne kerülhessen kétes eredetű édesítő a fogyasztó konyhájába, a kukoricával ellentétben a fák ugyanis mentesek a génmanipulációtól.
Ha bármilyen cukrot fogyasztunk, gondolnunk kell a fogaink védelmére. A Xukor kifogástalan választás ez esetben is, ugyanis kutatások támasztják alá, hogy a nyírfacukor rendszeres fogyasztása megakadályozza a lepedék lerakódását, ezáltal elejét veszi a fogszuvasodás kialakulásának.
Sajátos pozitív tulajdonsága, hogy az egyes cukorpótlóknál tapasztalható mellék- és utóíz nélkül élvezhetjük kissé hűs, frissítő ízét.
A minden Európai Uniós szabványnak megfelelő összetétel egy finn kutatás szerint a szervezetben található gombák szaporodását nem támogatja, mennyiségi megkötés nélkül a candidások is fogyaszthatják. Ez a hatása azonban kizárja azt, hogy önmagában képes legyen kelt tésztás ételek készítésére.
Várható szállítás: 2020. október 29.
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Xukor (nyírfacukor, xilit) termékcsalád alapanyagának előállítója mindig felelősségteljesen választja ki az alapanyagait, és úgy is termel. A széndioxid-kibocsátása az egyik legalacsonyabb a xilitgyártók között, a nyírfacukorgyártás termelési metódusa leginkább megfelel a fenntartható fejlődés elvének. Mivel a Xukor a megújuló erdészetből való farostból származik, így nem használja ki a környezetet. 
Független elemző cég életcikluselemzése megerősítette, hogy a fa alapú gyártási technológia igazoltan vezető szerepet tölt be a fenntartható xilittermelésben. 
Az életcikluselemzés összehasonlította két különböző gyártási módszer környezetre gyakorolt hatását: 
A tömeggyártással készülő, kukorica alapú xilittermelést vetette össze a fa alapú integrált elvvel, ahol a gazdag xilánforrás a nyírfacukor termelés alapanyaga.
Az életcikluselemzés megvizsgálta a környezetre gyakorolt lehetséges hatásokat, amik a nyersanyagok használatából, a levegő- és a vízkibocsátásból, valamint a szennyeződésekből adódnak az ózonréteg csökkenésétől a globális felmelegedésen át az ökotoxicitásig és a nem megújuló energiáig 15 kategóriában.
Az eredmények:

A tanulmány kimutatta, hogy a fa alapú elven történő gyártás minden környezeti tényező esetében 86-99%-kal kevésbé szennyező, mint a kukorica alapú nyírfacukor termelés. A szén-dioxid kibocsátás tízszer alacsonyabb, mint a szokásos tömeggyártási folyamatok esetében. Ez a környezetet érintő hatalmas különbség abból adódik, hogy a magas szintű technológia kis mennyiségű hulladékanyagot termel. Emiatt a Xukor az egyik lehető leginkább környezetbarát xilit (nyírfacukor), ami kapható.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek