Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. ELFOGADOM
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Teff

Teff

Teff

Egyre népszerűbb a teff, a gluténmentes afrikai gabona. Amerikában az etióp konyha népszerűsége magával hozta a gabonakülönlegesség keresettségét is.

Egészen a közelmúltig kizárólag Etiópiában termesztették, ám a növekvő kereslet miatt már az Egyesült Államokban is komoly piaca van a teff (Eragrostis tef, Xaaffi, taf) nevű gabonaféle termelésének. A teffnek igen előkelő helye van az etióp gasztronómiában: a belőle sütött, jellegzetes, szivacsos textúrájú, lapos kenyér nemcsak köretként, hanem evőeszközként is szolgál, az étel egyéb részeit abba bugyolálva teszik a szájba. A teff népszerűsége az utóbbi években egyrészt az etióp konyha népszerűsége miatt nőtt meg, másrészt a gluténmentes diétának, amelybe tökéletesen beilleszthető, tekintve, hogy teljesen gluténmentes gabona.

Az elsőrangú szénhidrátforrásnak számító növény egyébként azért is különleges gabona, mert az esszenciális aminosavak közül nyolcat tartalmaz, amivel csak a szójabab dicsekedhet.

Forrás: origo.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: alapanyagok