Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. ELFOGADOM
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

cikkek

cikkek

2015. 02. 10. 23:43:42

Az Egyesült Államok legismertebb és legrégibb védjegyével rendelkező Good Houskeeping intézménye és újságja az ABC
televízióval közösen megszavazta 2015 legegészségesebb élelmiszereit az Egyesült Államokban. („Tiger Nuts Selected as
One of The 7 Health Foods for 2015 on ABC Eyewitness News”)

  A kiemelt élelmi anyagok közé bekerült a Tigris Mogyoró más néven
  Földimandula.

2014. 09. 17. 22:01:58

Dr. Weston Price fogorvos kutatásai

Weston A. Price (clevelandi fogorvos, 1870-1948) kutatásai során arra kereste a választ, hogy a nyugati civilizációtól távol élő primitív népcsoportok, mitől egészségesebbek és mitől erősebbek, és főleg szájápolási technikák híján, hogy lehet jóval optimálisabb a fogazatuk állapota, mint a legtöbb mai embernek.

2014. 09. 13. 10:22:03

Mint tudjuk, a szénhidrátok két kategóriába sorolhatók: egyszerű szénhidrátok (például kristálycukor, méz, fruktóz) és összetett szénhidrátok (gabona, keményítőtartalmú zöldségek, hüvelyesek). Egyes szakértők azt tanácsolják, fogyasszunk több összetett szénhidrátot, miközben korlátozzuk az egyszerű szénhidrátok bevitelét. A dolog azonban nem ilyen egyszerű.

2014. 06. 28. 10:00:07

Gazdag inulinforrás a cikória növény gyökere, melyből pótkávé is készül, vagy a salátaként fogyasztott endívia és az articsóka, de a leggazdagabb inulinforrás eddigi ismereteink szerint az ősi biblikus időktől is ismert csicsóka. Az inulin összetett szénhidrátvegyület, amely azonban eltér az ebbe a kategóriába tartozó keményítőktől, vagyis nem tekinthető cukornak sem, annak ellenére, hogy édes ízű. A nagy eltérést ezektől az adja, hogy sem az ember szájában, sem az emésztőszerveiben nincs olyan enzim, amely képes lenne feloldani vagy megemészteni az inulint.

Az inulin vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad, s így magához vonzza a jó baktériumokat a táplálkozásra. Miközben az ember számára emészthetetlen marad, kalóriatakarékosság szempontjából kiemelkedő jelentőségű. 
Az inulin legnagyobb haszna probiotikus tulajdonságában rejlik - szelektív módon tápanyagul szolgál a hasznos bélbaktériumoknak, főleg a Bifidobacteriumoknak és Acidophilusoknak.

2014. 06. 27. 17:39:37
"Ha valaki a konyhában letenne a földre egy kis margarint, ahol egerek vannak, csodálkozva fogja tapasztalni, hogy azok nem nyúlnak hozzá, mert érzékelik, hogy az nem étel." 
dr. Litsek Ákos
2014. 06. 20. 16:15:19

Miért akar ön is természetes C-vitamint, miért ezt keresik az emberek a boltokban? Ha nem akarja hogy önt is átverjék nem ártana tisztázni egy-két tényt és hazugságot.

2014. 02. 27. 22:59:26

A Himalája lábánál termő goji bogyó Távol-Keleten az egyik legelismertebb természetes immunrendszer erősítő élelmiszer és fontos elemét képezi a kínai, tibeti és indiai orvoslás eszköztárának immáron 6000 éve. Úgy tartják, hogy ez az antioxidánsokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban elképesztően gazdag gyümölcs a kulcsa a Kína észak-nyugati tartományaiban élő emberek meglepően magas életkorának, a jellemző népbetegségektől mentes kitűnő egészségi állapotának és fizikumának. 

A goji bogyót jellemzően aszalt gyümölcs formájában fogyasztják, a napi ajánlott mennyiség 15 gramm körüli.
 

2014. 01. 22. 00:13:31

http://www.msmkrem.org/az-msm-es-az-ember/

MSM /metyl-sulfonil-metan, mely a legfontosabb szerves kénforrás/ hatásai:
- detoxicálás, -ízületi fájdalom és mozgás javulása, - koleszterinszint csökkentés
-Bakteriumok szaporodásának gátlása /RNA konformációváltozása miatt/, antibiotikum rezisztencia 
csökkentése !!
- javul a haj és a köröm növekedése!
-A sejtek membran fluiditása /folyékonysága/ növekszik, vízáteresztő pórusok jelennek meg a 
membranban, ezért a tápanyagok jobban be-, és a toxinok jobban kijutnak! Így a kén hiányában a toxinok 
felszaporodnak és allergiás folyamatok alakulnak ki /szénanátha, asthma, torok-fül-orr gyulladások, 
fejfájás, fáradtság, gyomor-bél- rendszeri problémák/
A kén hiányában sok enzym nem termelődik elegendő mennyiségben, ezért szükségtelen betegségek 
jelennek meg.
2013. 11. 10. 20:05:08

Bolhamag: a természet apró csodája

Írta: tgym | 2011 október 01

Megköti a zsiradékokat, tehermentesíti a májat és az epehólyagot is
Bolhamag: a természet apró csodája

A bolhamag, vagyis a bolhamag héja szinte csodaszer. Képes csökkenteni a koleszterinszintet, szabályozza a vércukorszintet, méregteleníti, ugyanakkor stimulálja is a beleket. Segít a fogyásban és csökkenti a rák rizikóját.