Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. ELFOGADOM
Termékek Menü

A FÖLDIMANDULÁT BEVÁLASZTOTTÁK AZ USA 7 LEGEGÉSZSÉGESEBB TÁPLÁLÉKA KÖZÉ 2015. ÉVBEN

A FÖLDIMANDULÁT BEVÁLASZTOTTÁK AZ USA 7 LEGEGÉSZSÉGESEBB   TÁPLÁLÉKA KÖZÉ 2015. ÉVBEN

Az Egyesült Államok legismertebb és legrégibb védjegyével rendelkező Good Houskeeping intézménye és újságja az ABC
televízióval közösen megszavazta 2015 legegészségesebb élelmiszereit az Egyesült Államokban. („Tiger Nuts Selected as
One of The 7 Health Foods for 2015 on ABC Eyewitness News”)

  A kiemelt élelmi anyagok közé bekerült a Tigris Mogyoró más néven
  Földimandula.

  A választás azt mutatja, hogy az egészséges táplálkozásra való törekvés, amely meghódította néhány éve az Egyesült Államok  lakosságát is nagy elismeréssel adózik a paleo étrendben is használt különböző élelmi anyagoknak. Nem véletlen, hogy a  méltatásban megemlítik miszerint a tigris mogyoró már 4000 éve áll az emberiség szolgálatában megtalálható az egyiptomi az inka stb. emlékek között.

  A földi mandulát elsősorban Egyiptomban a mediterrán országokban termesztik de kitűnően termeszthető Magyarországon is! A fűszerű növény földalatti gumóit szigorú egészségügyi előírások alapján termesztik, betakarítják, válogatják és tárolják. Az ABC televízió (az USA egyik legnagyobb televíziós társasága) kiemeli, hogy a földi mandula 100%-ban természetes, 100%-ban glutén mentes, 100%-ban allergén mentes, tejszármazék nélküli, dió és mogyoró mentes, magas rosttartalmú, alacsony kalória értékű, magas tápértékű, olaja nagy mennyiségben tartalmaz A, B, E és K vitamint és kis mennyiségben Omega-6 zsírsavat, nem GMO, kitűnő ízű.

A földi mandulából előállított termékek kitűnően használhatók a mandulaliszt pótlására is. Konyhatechnikailag jól feldolgozhatók, nemcsak sütemények és különböző lisztből előállítható pékáruk, panírok gyártásához, de hántolt (héjtalanított) gumója és őrleménye kitűnő forrása a földi mandula vagy tigris  mogyoró növényi tejnek, amely különböző természetes anyagok hozzáadásával helyettesítheti a tehén tejet. Semmilyen vonatkozásban nem keverendő össze a gumó hidegpréselése során végtermékként keletkezett zsírtalanított présmaradékkal, illetve liszttel! Az olajtalanítás során előállított présmaradvány,mind az  értékes zsírsavak elvesztésével,mind pedig a földi mandula beltartalmi értékeinek drasztikus csökkenésével,és konyhatechnológiai kezelhetőségének leromlásával járnak!

  Bővebbet a:

  http://www.prurgent.com/2015-01-16/pressrelease373108.htm 

http://www.foxnews.com/science/2014/01/10/real-caveman-diet-research-shows-ancient-man-feasted-mainly-on-tiger-nuts/

Tartalomhoz tartozó címkék: cikkek